Kerststallententoonstelling met unieke taferelen

06-12-2018 09:40
De publiekstrekkers tijdens de plaatselijke kerstmarkt zijn de kerststal en voor het derde jaar ook de tentoonstelling van kerststallen in de Sint-Kristoffelkerk. “Die taferelen zijn altijd wel vertederend en passen zeer goed in de sfeer van Pollare”, aldus pastoor Alexander Vandaele.
De opbouw in de parochiekerk van Pollare begint donderdag 6 december met het optrekken van de kerststal zelf, gevolgd door het aankleden en het plaatsen van de beelden. Daarna stellen de medewerkers van de parochiegemeenschap de tafels op; volgende week bouwen ze de tentoonstelling van kersttaferelen op.
“De officiële opening heeft plaats tijdens de kerstmarkt op 16 december”, aldus pastoor Alexander Vandaele. “Het Fenikskoor zal in de kerk vanaf 16.30 uur regelmatig kerstliederen zingen. Daarna is de tentoonstelling alle namiddagen toegankelijk, behalve op dinsdag en donderdag. Uiteraard kunnen mensen en groepen ook na afspraak langskomen. Met kerstdag zelf is de kerk uiteraard ook toegankelijk in de namiddag.”
De tentoonstelling loopt tot en met zondag 30 december. “Een bezoek is andermaal de moeite waard. Twee jaar terug hadden wij kerststallen uit de hele wereld bijeengebracht. Vorig jaar hebben we samengewerkt met de kinderen van de Ninoofse scholen. Dit jaar gebeurt dit met kunstenaars en hun creaties rond de kersttaferelen. Maar er zullen ook een aantal ‘collectors items’ tussen staan, waarvan elke liefhebber zich zal afvragen hoe we daaraan zijn gekomen.”
Info: vandaele.alexander@gmail.comjp.pletinckx@skynet.be.
MLI - Ninofmedia