Kringwinkel ’t Vierkant opent nieuwe winkel

05-07-2019 20:36
De twee vestigingen van kringwinkel ’t Vierkant vroeger gelegen in de Abdijstraat en ook aan het Herenveld in Schendelbeke zijn samengesmolten en verhuisd naar een en hetzelfde pand aan de Stadsweg. In januari 2020 volgt nog een fusie met de kringwinkel Vlaamse Ardennen.
Kringwinkel ’t Vierkant heeft buiten Geraardsbergen ook vestigingen in Ninove, Herzele en Liedekerke. De gefusioneerde Geraardsbergse vestiging is te vinden in de Stadsweg in het vernieuwDe gebouw van de voormalige meubelmagazijn Velina.
“Dit is serieuze stap voorwaarts want zijn hier beter bereikbaar, vlak bij het stadscentrum en het openbaar vervoer.”, zeggen winkelverantwoordelijke Rachida Ouldaissa en Nele Van den Broeck van de personeelsdienst. “
De kringwinkel telt twee verdiepingen waar zowel zorgvuldig geselecteerd textiel, huisraad, meubelen, sportmateriaal en gekeurde elektrotoestellen worden verkocht. “We geven op elektro zelfs een jaar garantie ”, zegt Van den Broeck. “Hier komen alle geledingen van de bevolking over de vloer. Zowel koopjesjagers als zij die het niet zo breed hebben.”
In ’t Vierkant werken mensen die maar moeilijk aan de bak komen op de reguliere arbeidsmarkt en er zijn ook enkele vrijwilligers.
In januari 2020 volgt er nog een schaalvergroting want dan fusioneert ’t Vierkant met de kringwinkel Vlaamse Ardennen. “Die heeft vestigingen in Ronse, Oudenaarde en Zottegem. Samen met ’t Vierkant zal de gefusioneerde kringwinkel 230 mensen te werk stellen. Alle vestigingen blijven behouden”, besluit Van den Broeck. 
(JIGO/ Foto: JIGO)