Jazz concert | Duurzame jam | 'American Folk Meets Jazz'

02-03-2020 10:17
Sint-Lievens-Houtem. Op vrijdagavond 27 maart 2020 zijn muzikanten en publiek welkom op de allereerste duurzame jam van Jazz_In_Houtem. Plaats van afspraak: café De Pikardijn in Sint-Lievens-Houtem. Vanaf 20 uur. Inkom is gratis.
Het thema van de jam is “American Folk Meets Jazz”. Tijdens set 1 krijgt een aantal folknummers een jazzy behandeling. In set 2 worden de rollen omgedraaid en ligt de focus op jazzklassiekers die een folkbenadering krijgen.
  • Set 1 (van 20u tot 21u) = folk nummers die een jazzy behandeling krijgen. Denk aan A Horse With No Name (America), Harvest Moon (Neil Young), Lay Lady Lay (Bob Dylan) en meer.
  • Set 2 (21u >>> 22u) = jazz nummers ‘folked up’. Passeren de revue: Goodbye Pork Pie Hat, Cherokee, Straight No Chaser en meer.
Muzikanten en publiek kunnen ook verzoeknummers doorsturen of meebrengen!
Muzikanten die een bepaald nummer willen meespelen mogen hun voorkeur ook laten weten.
Inkom is gratis. Iedereen is welkom maar wordt wel gevraagd zich zo duurzaam mogelijk te verplaatsen: te voet, per fiets of via het openbaar vervoer. Als het toch niet anders kan, probeer dan met zoveel mogelijk mensen te carpoolen. Want minder auto’s = minder kilometers = minder uitstoot.
Op de Facebookgroep Jazz_In_Houtem staat alle info. Online speellijsten en partituren (voor de muzikanten die op voorhand al enkele nummers willen inoefenen) zijn er ook te raadplegen.
Meer info: 
De Pikardijn, Cotthem 6, 9520 Sint-Lievens-Houtem
Trefwoord = Jazz_In_Houtem
Facebookgroep = https://www.facebook.com/JazzInHoutem/
De evenement pagina = https://www.facebook.com/events/496092741092443/
Over Jazz_In_Houtem
De duurzame jam is een nieuw sociaal en ecologisch duurzaam initiatief. Door lokaal te werken, blijven verplaatsingen van publiek en muzikanten beperkt en dus ook de ecologische impact.
Jazz_In_Houtem is een LoCu = een lokaal duurzaam initiatief. Lokale muzikanten en publiek komen samen voor een jazz jam.
Jazz_In_Houtem kwam tot stand via NARDIS en ‘Het duurzaamheidsmanifest’.
De volgende jam vind eind mei plaats en plaatst de muziek van jazzicoon Miles Davis centraal.  
(gudc)