Inrijmoment nieuw deel fietssnelweg ‘F417 Gent – Melle - Zottegem’ in Moortsele

04-12-2019 10:18

Zaterdag 7 december om 11 uur op het terrein van de Ginstbronnen in Moortsele (Oosterzele)

De Provincie Oost-Vlaanderen werkt aan de realisatie van de fietssnelweg F417 (Gent – Melle - Zottegem). De route volgt de spoorlijn Melle - Zottegem, verbindt de vele tussenliggende dorpen (waaronder Oosterzele) en legt de link via Melle naar Gent en via Balegem naar Zottegem. Delen van deze fietssnelweg zijn al gebruiksklaar (Balegem), andere zijn in realisatie (Moortsele – Scheldewindeke) en diverse deeltrajecten staan op de planning.

Op zaterdag 7 december 2019 vindt eerst een inrijmoment plaats voor het nieuwe stuk fietssnelweg tussen de Van Thorenburglaan en de Schellaertweg in Moortsele.

Daarnaast zal gedeputeerde Riet Gillis samen met de burgemeester van Oosterzele Johan Van Durme, schepen voor Mobiliteit Christ Meuleman en de vertegenwoordigers van Infrabel en van het Departement Mobiliteit en Openbare Werken de eerste spadesteek geven voor de werken aan de missing link tussen Moortsele en Scheldewindeke. Daarmee gaan de werken aan de fietssnelweg op die zelfde as tussen Moortsele (Van Thorenburglaan) en Scheldewindeke (Roosbroeklaan) officieel van start.

Praktisch:

Zaterdag 7 december 2019 om 11 uur aan het terrein van deGinstbronnen (Van Thorenburglaan 21) in Moortsele (Oosterzele).

Voor de realisatie van deze missing link werkt de Provincie samen met MOW (Departement Mobiliteit en Openbare Werken), Infrabel, NMBS, ANB en de gemeente Oosterzele.

(Prov O-Vl)