Imposant en intiem - twee fotografen samen in Lierde

09-09-2018 21:49
Didier De Broux (34) en Emilie Goudepenne (34) zijn beiden gepassioneerde fotografen maar gebruiken dit medium heel verschillend. Volgend weekend slaan ze de handen in elkaar voor een pop-up fototentoonstelling in Lierde. Via de imposante foto’s van De Broux wandel je door een stukje geschiedenis van de Belgische luchtvaart. Goudepenne weet breekbaarheid en schoonheid vast te leggen in haar beklijvende portretten en zelfportretten.
“Het documenteren van de weken vóór en na de hersenoperatie én het visueel maken van mijn zorgen en angsten, gaf mij kracht.” Emilie Goudepenne toont foto’s van voor en na haar hersenoperatie, naast een aantal andere krachtige portreeksen. Haar passie voor fotografie spreekt eruit. Het resulteert in een aantal intieme beelden die breekbaar en beklijvend zijn en een pure en eerlijke schoonheid uitstralen. De kleurrijke zeefdrukken van Studio Pannecoeck vormen een knappe uitbreiding van de fotoreeks.
 
De foto’s van De Broux leiden je door een stukje van de geschiedenis van de Belgische luchtvaart, waar je je verwonderd worden door tijdloze beelden van de eerste editie van de Zoute Air Trophy, die dit jaar plaats vond op het strand in Knokke. Zijn beelden blaken van perfectie en evenwicht. De Broux is niet aan zijn proefstuk toe. Hij exposeerde al een aantal keer. “Wanneer je je focust op het nu, het licht zorgvuldig analyseert en het juiste moment weet te kiezen, dan onthult de perfecte foto zichzelf.”
“We verheugen ons om met deze expo een vervolg te geven aan het eerste deel van ‘Happy House - Beating (H)Art Expo!’, een initiatief van Marie-Christine D’Hose en Griet De Roeck”, aldus Goudepenne en De Broux.
Vernissage op 14 september vanaf 19 uur in de Geraardsbergsestraat 3 te Lierde. De tentoonstelling is verder ook nog te bezichtigen op weekenddagen 15, 16, 22, 23, 29 en 30 september, telkens van 10 tot 12 uur (zondag 16 september tot 17 uur). www.didierdebroux.com - www.instagram.com/emiliegoudepenne 
(MVC)