Huis van het Kind Zottegem schopt het tot voorbeeld voor heel Vlaanderen

28-11-2018 11:12
“Vanaf 2019 zal bijna elke gemeente een Huis van het Kind hebben waar jonge gezinnen terecht kunnen voor alles wat te maken heeft met opvoeden en opgroeien. Om de Huizen van het Kind in the picture te zetten klopte Kind en Gezin voor haar promofilmpje aan bij Huis van het Kind in Zottegem. Dat is geen toeval,” laat Zottegems OCMW-voorzitter Kurt De Loor weten. “In Zottegem hebben we echt pionierswerk geleverd met ons Huis van het Kind. We krijgen ook vaak mensen over de vloer vanuit heel Vlaanderen om inspiratie op te doen uit onze werking en uitgebreide dienstverlening. We mogen daar heel erg fier op zijn.”
Kurt De Loor: “Om de Huizen van het Kind beter bekend te maken bij het grote publiek zet Kind en Gezin een grote publiekscampagne op. Met oa. een promofilmpje en posters willen ze mensen op de hoogte brengen van de dienstverlening van de Huizen van het Kind en jonge gezinnen met kinderen warm maken om eens langs te komen. De campagne wordt gelanceerd op 3 december.”
De promofilm van Kind en Gezin werd opgenomen in het Huis van het Kind Zottegem. “En dat is verre van toeval,” laat Kurt De Loor weten. “Het Zottegemse Huis van het Kind staat in heel  Vlaanderen bekend als pionier en mooi voorbeeld. Zeer regelmatig krijgen we mensen over de vloer uit heel Vlaanderen die langskomen om inspiratie op te doen. De dienstverlening is sinds de opening in 2009 ook fel uitgebreid. Zo kwam er naast de Dienst voor Onthaalouders, het ZIBO, de ZIBOtheek De Katrol oa. ook Twinkeltje, opvoedingsondersteuning en het ZIBOcafé bij. Ook Kind en Gezin zelf is een zeer gewaardeerde partner.”
“In Zottegem is ons Huis van het Kind echt ‘the place to be’ geworden voor gezinnen met kinderen uit de regio. Die uitgebreide werking en dienstverlening springt blijkbaar ook in het oog in Vlaanderen. Ik hoop dat ons Huis van het Kind ook de volgende jaren kan blijven groeien.”
(gudc)