Herdenkingen 'Honderd jaar Wapenstilstand' in Oosterzele

08-11-2018 10:28
Op zondag 11 november 2018 wordt ook in 0osterzele een punt gezet achter de oorlogsherdenkingen in het kader van het einde van 'de grooten oorlog'.
Zowel in Scheldewindeke als in Gijzenzele wordt gefocust op de gevallen gemenebest piloten, die in de geciteerde gemeenten hun laatste rustplaats kregen, respectievelijk I.D. Lightbody en James Reid.
In Scheldewindeke tekent WWOO (Windeke in de wereldoorlogen, https://www.wwooscheldewindeke.be) verantwoordelijk voor de herdenking in de Sint-
Christoffelkerk. De herdenking [in aanwezigheid van familieleden van J.D. Lightbody) vindt plaats op zaterdag 3 november en start om 16 uur.
Een dag later kunt u in de Sint-Bavokerk terecht voor een overzichtstentoonstelling die piloot f ames Reid, de luchtgevechten bezuiden Gent en de Gijzelse soldaten belicht. De tentoonstelling loopt van zondag4 tot en met zondag 11 november en is dagelijks geopend van 10 tot12 en van 13.30 lotLT uur. De daaropvolgende zondagen, 1B en 25 november is de expo eveneens toegankelijk. Er is een nocturne (open tot 20.30 uur) op 9 november. Blikvanger van de expo is een schaalmodel van de Sopwith Camel. De organisatie is in handen van het Gijzels Genootschap van de Kerkuilen (www.gijzenzele.be). Gegidste bezoeken kunnen aangevraagd worden via info(Dgijzenzele.be
(gudc)