Guy D’haeseleer: 'Schepen Joost Arents is onbekwaam.'

11-06-2019 20:45
Volgens Guy D’haeseleer (Forza Ninove) weten studenten tot op vandaag (11 juni) nog steeds niet of ze een vakantiejob zullen hebben in de stadsdiensten of bij het OCMW. “Een daad van onbehoorlijk bestuur”, aldus de Forza-fractieleider, die schepen Joost Arents (Onafh.) daarover zal interpelleren op 20 juni.
Guy D’haeseleer: “Personeelsschepen Joost Arents had vroeger steeds de mond vol van goed en behoorlijk bestuur. Maar uitgerekend hij is verantwoordelijk voor het rampzalige personeelsbeleid met betrekking tot onder meer de aanstelling van jobstudenten. De chaos was nooit zo groot, de willekeur viert hoogtij.”
Volgens hem blijven de meeste jobstudenten in het ongewisse over hun mogelijke tewerkstelling aan de stad of het OCMW. “Velen lopen het risico om met lege handen achter te blijven, met voor hen (en het gezin waarvan ze deel uitmaken) een financiële kater. Vele kandidaten kregen zelfs nooit een antwoord op hun kandidatuur, zelfs geen ontvangstmelding. Blijkbaar beseft de schepen niet hoe belangrijk de inkomsten uit studentenarbeid voor vele gezinnen zijn.“
Nu nog op zoek gaan naar een andere vakantiejob is voor studenten onbegonnen werk, aldus de Forza-voorman: “De meeste bedrijven hebben hun zaakjes op dit vlak reeds lang geregeld, zoals het een goed personeelsbeleid past uiteraard. Dit wanbeleid moet dan ook stoppen.”
Hij zal de schepen op de volgende gemeenteraad hierover interpelleren. “Ik stel ook voor om in het reglement op te nemen dat de kandidaat-jobstudenten uiterlijk half april weten waar ze aan toe zijn. Studenten die uit de boot vallen hebben zo de tijd om nog een andere werkgever te zoeken.”
MLI - Ninofmedia