Groen licht voor viswedstrijd aan café Den Belleman

14-08-2019 13:14

Blauwalgen spelen de vissers parten. De viswedstrijd donderdag 15 augustus van ‘De Bertjes’ aan de Denderkaai mag wel plaatsvinden. De federale wedstrijd van de ‘Waterduivels’ zondag 18 augustus in Okegem dan weer niet. Twee keer dezelfde Dender, twee keer een andere uitkomst. De ene viswedstrijd is de andere niet.

Sinds 02 augustus geldt het burgemeestersbesluit dat elke vorm van zachte recreatie en vissen op de Dender in Ninove verbiedt. De bloei van de blauwalgen maakt dat giftige stoffen vrijkomen, die schadelijk kunnen zijn voor mens en dier.

Maar de viswedstrijd van ‘De Bertjes’ ter hoogte van café Den Belleman kan plaatsvinden. Het is een open wedstrijd, waaraan iedereen kan deelnemen. Voorzitter Bart Covens en uitbater Hubert Simoens halen opgelucht adem. “Dat kan doordat burgemeester Tania De Jonge een aanpassing heeft toegelaten op het visverbod. We mogen die wedstrijd organiseren op eigen risico. Op zich is dat heel beperkt, aangezien we die vis terugzetten in de Dender en het contact ermee minimaal is.”

In Okegem daarentegen, even stroomafwaarts, kan de federale viswedstrijd zondag 18 augustus niet doorgaan. Voorzitter Willy Willekens en het bestuur van de ‘Waterduivels’ moeten zich houden aan het visverbod. “Het is niet de eerste keer deze zomer, dat men een wedstrijd moet afgelasten door het zogenaamde algenbesluit. Wij hebben dan maar geopteerd om zondag te gaan vissen op het zeekanaal Gent-Terneuzen.” Want vissen blijft hun lust en leven, zo legde ons de voorzitter uit.

Praktisch

  • Datum en tijdsduur: donderdag 15 augustus, van 9 uur tot 14 uur – Trekking plaatsen om 7 uur – Prijsuitreiking om 17 uur.
  • Plaats: Denderkaai ter hoogte van café Den Belleman.
  • Inschrijven kan tot 14 augustus 20 uur in café Den Belleman.
  • Inleg: € 10.
Info: Hengelsport Oost-Vlaanderen.

MLI - Ninofmedia