Groen Geraardsbergen bedankt treinreizigers op 'Valentrein'

13-02-2019 23:10
Net als de voorbije jaren doopt Groen 14 februari Valentijn om tot Valentrein. Met een ludieke actie willen we alle pendelaars, die het openbaar vervoer naar hun werk nemen, een hart onder de riem steken. Groen Geraardsbergen bedankt alle pendelaars in het station van Geraardsbergen met een speciaal Valentreinskaartje. ."De cijfers van zowel De Lijn als de NMBS zakken naar een dieptepunt,” zegt voorzitter van Groen Geraardsbergen Patrick Franceus. "Ook vanuit Geraardsbergen moeten de pendelaars naar Brussel of Gent wekelijks meerdere keren vaststellen dat ze niet op tijd op hun werk of school geraken, of dat ze moeten rechtstaan wegens te weinig plaats op de trein. Dat is enorm demotiverend en daarom willen zij die dat toch dagelijks doen oprecht bedanken en willen we fors investeren in trein, tram en bus. Want een uitgebreid en betaalbaar openbaar vervoer is niet alleen het antwoord op de klimaatopwarming, luchtvervuiling en files, maar ook een oplossing voor stress- en andere gezondheidsproblemen. Met gerichte en verhoogde subsidies zal het openbaar vervoer de voorkeur krijgen op de auto. Samen met forse investeringen in fiets- en wandelpaden de enige juiste weg naar een duurzame toekomst.”
Voor Groen moeten de investeringen in het openbaar vervoer de komende jaren fors de hoogte in. Een uitgebreid, betaalbaar openbaar vervoersnet is cruciaal in de modal shift die nodig is om onze klimaatdoelstellingen te halen. Meer geld voor de NMBS om haltes en loketten die in het verleden werden afgeschaft terug te openen, voor nachttreinen op de belangrijkste assen en voor een hogere frequentie tijdens de spits. Samen met De Lijn willen we rond de steden dan weer inzetten op meer vertramming en willen we de ontbrekende lijnen uit de 'Mobiliteitsvisie 2020' van De Lijn versneld aanleggen in overleg met de vervoersregio's.
Groen Geraardsbergen hoopt dat dit Valentreinskaartje voor de pendelaars de perfecte manier is om de dag positief te beginnen. 
"We willen pendelaars op deze Valentrein vooral een positief gevoel geven: ze maken de meest ecologische keuze en met Groen gaan we ervoor zorgen dat dat ook de meest logische keuze wordt." besluit Patrick Franceus.
(PF)