GO! Scholengroep 19 Dender rondt de kaap van de 10.000 leerlingen

14-02-2020 10:22

Sinds begin februari telt GO! Scholengroep 19 Dender voor het eerst officieel meer dan tienduizend leerlingen. Om exact te zijn: 10.379 leerlingen in het basis- en secundair onderwijs.

GO! Scholengroep 19 Dender groepeert 34 scholen in de regio: van Berlare tot Meerbeke en met Aalst, Liedekerke, Denderleeuw en Ninove als zwaartepunten. Het pedagogisch project van het gemeenschapsonderwijs benadrukt actief burgerschap en heeft als slagzin ‘samen leren samenleven’.

Eddy Michotte (algemeen directeur): “We zijn natuurlijk heel fier dat we deze kaap nemen. We stijgen ten opzichte van vorig jaar met 442 leerlingen. Dat is zo goed als een extra school binnen onze scholengroep. De grootste stijgers zijn het Atheneum Aalst en Ninove in het secundair onderwijs en De Kleine Okapi en De Krekel in het basisonderwijs.”

Aantrekkingskracht

Scholengroep Dender is nu al een van de grootste van heel Vlaanderen. “Deze stijging versterkt onze positie in de regio en vergroot ook ons marktaandeel. In het secundair onderwijs heeft het Atheneum Aalst met een nieuwe, moderne campus aan het Bauwensplein enorm veel aantrekkingskracht. Dat komt tegelijk ook de basisschool ten goede. Ook de nieuwbouw van Ninove trekt heel veel nieuwe leerlingen aan. Voor het basisonderwijs blijkt de nieuwe school ‘De Kleine Okapi’ in het centrum van Aalst een schot in de roos. Daar stijgt het leerlingenaantal met maar liefst 18 procent.”

Nieuwbouwprojecten

De scholengroep zet de komende jaren met enkele nieuwbouwprojecten in Haaltert (GO! basisschool De Krekel) en Atheneum Aalst en Denderleeuw verder in op vernieuwing en uitbreiding.

Vooral bij de laatste twee scholen is een uitbreiding van de infrastructuur noodzakelijk omwille van de sterke stijging van de leerlingen. “Op deze manier willen we onze leerlingen onderwijs bieden in de meest ideale omstandigheden met een moderne infrastructuur, die zich richt op de toekomst”, besluit Eddy Michotte.

Info: Scholengroep Dender.

MLI - Ninofmedia