GO! Atheneum Zottegem luidt de schoolbel voor het recht op goed onderwijs

03-10-2019 20:58
 
Leerlingen en leerkrachten zijn soms opgelucht als ’s avonds de bel klinkt. Maar wereldwijd horen meer dan 262 miljoen kinderen en jongeren de schoolbel zelden of nooit rinkelen. Om allerlei redenen kunnen die kinderen niet naar school gaan. Nochtans is goed onderwijs dé hefboom voor ontwikkeling.
Daarom luidt onze school, het GO! Atheneum Zottegem symbolisch de bel op vrijdag 4 oktober om 10.40 uur in samenwerking met Saved by the bell. Om de actie zichtbaar en hoorbaar te maken, doen we in onze school een ludiek belmoment met de leerlingen van de eerste graad. Ze doen dat met fietsbellen, toeters en alles wat maar kan bellen. Ook onze schoolbel zal extra lang luiden.
Tijdens de lessen levensbeschouwing werd het recht op kwalitatief onderwijs bekeken in het kader van de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (of SDG’s). Het is immers niet alleen belangrijk dat kinderen en jongeren naar school gaan, ook het aangeboden onderwijs moet van goede kwaliteit zijn om het schooltraject succesvol af te ronden.
(gudc)