Gemeenteraad vergadert (even) opnieuw in raadzaal van stadhuis

11-09-2019 22:30

NINOVE – De leden van de OCMW- en de gemeenteraad komen donderdagavond 12 september naar de gemeenteraadzaal voor de eerste zitting na de zomervakantie. Of dit ook de vergaderplaats zal blijven de komende maanden, is twijfelachtig.

Het stadhuis dateert van 1983. Al vrij snel doken problemen op in verband met lekken. Regelmatig stonden emmers klaar en lagen dweilen bij de hand om het insijpelend water op te vangen, niet alleen in de raadzaal.

De laatste maanden ging het van kwaad naar erger. De zittingen van de OCMW- en de gemeenteraad vonden in juni plaats in De Kuip en niet in de gemeenteraadszaal om materiaalschade te voorkomen en omwille van de veiligheid.

Een onderzoek zou de oorzaken van de lekken moeten opsporen. Nadien moet blijken welke herstellingen of ingrepen nodig zijn. Momenteel circuleren verschillende opties: ofwel een grondige renovatie ofwel een nieuwbouw. Hoe dan ook zal het stadbestuur in tussentijd moeten uitkijken naar een tijdelijke locatie voor de OCMW- en gemeenteraden.

Donderdag 12 september zal het misschien nog lukken om in een droge raadzaal te vergaderen, al lekte het dak woensdag 11 september toch weer na een fikse regenbui.

MLI