Gemeente Oosterzele en Hoplr slaan handen in elkaar

09-11-2018 16:32
I.h.k.v. het Leader-project Beleef(de) plekjes ging Gemeente Oosterzele de samenwerking aan met Hoplr. Hoplr is een privaat sociaal netwerk voor buurten. Het platform is actief sinds 2014 en legt de klemtoon op sociale interactie tussen inwoners en het engagement in de buurt.
Via het platform kan je op zoek gaan naar iemand om je te helpen bij een bepaald karweitje, een oproep plaatsen omdat je kat niet naar huis is gekomen of om je buren te leren kennen.
Met het leader-project Beleef(de) plekjes wil de Gemeente Oosterzele werken aan de sociale cohesie in zijn deelgemeenten. We willen buurtbewoners samenbrengen rond groene ontmoetingsplaatsen in hun buurt. Hoplr heeft eigenlijk hetzelfde doel: mensen uit de buurt samenbrengen maar dan op een digitaal platform. Daarom slaan Beleef(de) plekjes en Hoplr de handen in elkaar.
Overzicht aangesloten buurtbewoners i.k.v. het leader-project:
-         Anker: 145
-         Balegem: 169
-         Gijzenzele: 53
-         Moortsele-Landskouter: 106
-         Oosterzele: 21
-         Scheldewindeke: 57
Het systeem werkt heel eenvoudig; wie wil aansluiten, heeft daarvoor een unieke code nodig die toegang geeft tot het buurtnetwerk. Enkel aangesloten leden kunnen zien wat er in het netwerk gebeurt.
(gudc)