Geen traditionele 1 mei-vieringen

24-03-2020 21:05

Conner Rousseau (voorzitter sp.a) meldt dat alle fysieke 1 mei-activiteiten zijn geannuleerd. Ook in Ninove dus geen Sossenrock of wielerwedstrijden.

“We kunnen in deze bijzondere tijden niet voorzichtig genoeg zijn”, aldus de voorzitter. “Ook als partij en als beweging nemen we onze verantwoordelijkheid om het corona-virus te verslaan. Daarom hebben we samen met de kameraden van de mutualiteit en de vakbond beslist om alle fysieke 1 mei-activiteiten te annuleren. Het is een te groot risico om op dat moment bijeenkomsten te organiseren, ook als de huidige veiligheidsmaatregelen tegen dan zouden zijn versoepeld.”

Er zal volgens hem wel van alles gebeuren rond en op 1 mei, maar dan op een totaal nieuwe en totaal andere manier. “Op mei-avond organiseren we een digitale happening, op 1 mei zal mijn traditionele speech online verspreid worden"

In Ninove dus evenmin enige fysieke mei-viering. Geen Sossenrock, geen koers voor nieuwelingen en junioren.

Lieven Meert: “Verschuiven heeft ook geen zin. Je kan moeilijk een 1 mei-viering houden op 1 september, dat gaat niet. Maar daarom niet getreurd: volgend jaar vieren we dit feest hopelijk dubbel en dik.”

 

MLI - Ninofmedia