FTC Cam Cole vierde zijn kampioenen

06-12-2018 21:36
In Café t Karrewiel in Lierde hebben de fietsers van de oudste wielertoeristenclub van Geraardsbergen hun kampioenen van het afgelopen seizoen gevierd. Sinds 1971 is FTC Cam Cole actief. De club is opgedeeeld in 3 groepen: speedy’s, funny’s en smiley’s waarbij hun gemiddelde snelheid respectievelijk 30, 26 en 22 km/u is. Het jongste clublid is 13 jaar oud, de oudste Jef Roman is 80 en is één van de kampioenen overigens. Er zijn ook 3 vrouwelijke leden.
Bij aanvang van het wielerseizoen krijgt ieder lid hetzelfde aantal punten . Door deelname aan ritten en activiteiten blijven die behouden anders worden ze ingeleverd. Wie uiteindelijk niet meer dan 3 punten verliest wordt kampioen. Dit seizoen waren er 3: Guido de Frère, Jef Roman en Jurgen Heydrich . Ze ontvingen elk een cadeaubon ter waarde van 100 euro van fietsenspeciaalzaak G-cycles uit Moerbeke.
De afgelopen 2 seizoenen organiseerde de club ook een weektrip naar de Mont Ventoux en een driedaagse naar La Roche met 2 ritten van rond de 200 km. Volgend seizoen, dat van start gaat op zondag 10 maart, wordt dat een tocht naar de Mont-St-Michel, 700 km verdeeld over 5 ritten.
Wie de club wil vervoegen, kan contact nemen via de website :wielerteamcamcole.be of langs gaan in de muziekwinkel Cam Cole in de Oudenaardsestraat te Geraardsbergen.
(JG - 9500news)