Focus op het werk van de eigen leden

09-11-2019 10:17

Het 53ste Foto- en Digisalon van de Koninklijke Fotokring Focus Ninove vzw presenteert het werk van de clubleden aan het grote publiek. Hun werk is besproken, geëvalueerd en eventueel aangepast tijdens het aflopende werkjaar. De tentoonstelling heeft plaats in trefpunt Winnik, van 9 tot en met 11 november.

Als fotoclub is het de taak van Focus om de fotografie centraal in het daglicht te stellen. Uiteraard heeft de hedendaagse fotografie nog maar weinig vandoen met de letterlijke betekenis van het woord: ‘schrijven met licht’. Op geen enkele foto, die in de expo omhoog hangt, is de traditionele fotografie nog van toepassing; de digitale fotografie heeft de overhand genomen. Het resultaat is vergelijkbaar, maar de weg die naar het resultaat leidt, is helemaal gedigitaliseerd.

Deze digitalisering maakt de fotografie ook veel toegankelijker voor iedereen. Of je met een smartphone of een grote digitale reflexcamera jouw herinneringen vastlegt, speelt in principe geen rol meer. De kwaliteit van de hedendaagse toestellen is zo goed dat ze eigenlijk van ondergeschikt belang begint te worden. Zo komt terug de essentie in het vizier: de inhoud van de foto.

De inhoud en de eigen beeldkeuze zijn de vrijheid van elk individu in deze club. Het zijn de makers zelf, die de beelden selecteren. De beperkingen van de tentoonstellingsoppervlakte, het aantal panelen en de tijdsduur van de digitale projectie noopten af en toe tot hartverscheurende keuzes. Al uit meesterschap zich ook hier in de beperking.

Praktisch

  • Datum en tijd: zaterdag 9 november van 13 uur tot 19 uur, zondag 10 en maandag 11 november van 9.30 tot 19 uur.
  • Plaats: trefpunt Winnik, Bokkendries 9 Denderwindeke.
  • Diaprojecties: doorlopend.
  • Toegang: gratis.
  • Ruime parkeerplaats achter de zaal.
Info: Focus Ninove.

MLI - Ninofmedia