Focus op Clement Herremans en Paul Cieters

11-02-2019 10:58
Fotokring Focus organiseert zaterdag 16 februari 2019 een jubileumviering voor Clement Herremans. Daarvoor zijn oude diareeksen in een nieuw digitaal jasje gestoken. Tegelijk is dit een eerbetoon aan Paul Cieters, die vaak zijn gedragen stem verleende aan de diareeksen van Clement
Clement Herremans is 50 jaar lid van Fotokring Focus, 45 jaar actief in het bestuur waarvan 40 jaar als schatbewaarder, 15 jaar wedstrijdcommissaris in de Oost Vlaamse Unie van fotokringen. Als fotograaf verstaat hij de kunst om mensen in hun kader te plaatsen en landschappen en gebouwen in al hun eigenheid te fotograferen. Hij was een meester in het zwart-wit-genre maar evolueerde mee met de moderne tendensen en verdiepte zich in de digitale verwerkingsprogramma’s.
Diareeksen
Hoofdzakelijk in de jaren ’80 was hij heel actief én succesvol in het maken van diareeksen. Alle Pollaarse en Winnikse coryfeeën zijn voor zijn lens gepasseerd. Niet alleen de lokale bevolking maar ook nationale en internationale jury’s keken naar zijn werk en zagen dat het goed was, zeer goed zelfs. In 1982 won hij de eerste prijs in de categorie documentaire met ‘Lintjes worden blommen’. Op 1 juni 1984 behaalde hij de eerste prijs over alle disciplines; voor de reeks ‘Dagelijks brood’ kreeg hij de medaille van koning Boudewijn.
Het waren absolute hoogtepunten, niet alleen voor de fotograaf maar evenzeer voor de tekstschrijver, die ook de teksten insprak: Paul Cieters. Paul is op 19 juli 2017 overleden en een eresaluut vanwege de fotoclub is op zijn plaats. In dit eerbetoon willen ze graag de nauwe en goede band tussen Clement en Paul naar voor brengen. Clement nam de beelden en maakte er een reeks van. Paul schreef de tekst en gaf de reeks een ziel door deze zelf in te spreken.
Praktisch
Datum en tijdstip: zaterdag 16 februari 2019 met projecties om 14.30 uur en 19.30 uur; elke projectie duurt 2 maal 50 minuten met telkens een pauze.
Plaats: Trefpunt, Bokkendries 9 Denderwindeke
Toegangsprijs: gratis.
MLI - Ninofmedia