Fietsverbod langs werken Denderbrug (N28) omwille van de veiligheid

13-08-2019 20:51
Fietsers kunnen voor de volledige duur van de werken aan de Denderbrug op de Koning Boudewijnlaan (N28) het fietspad niet gebruiken. Er is tijdens de werken onvoldoende ruimte, wat fietsen daar heel onveilig maakt.
En dus is voor de fietsers een wegomlegging voorzien tussen de kruispunten ‘Tramstatie’ en ‘Refresco’. Een dame, die elke dag per fiets naar haar werk in Meerbeke pendelt, begrijpt die maatregel niet.
“Waarom zetten ze het fietspad langs beide kanten af? Ik werk in het domein Castelmolen en moet een omweg doen langs stad, de brug, het voetbalbaantje zo naar de steenweg. Waarmee zij ze bezig? Ik doe er meer dan 10 minuten over om op mijn werk en thuis te geraken. Ik heb alle begrip mocht je niet doorkunnen, maar langs de andere kant kan men gerust op en af met de fiets doorrijden. Waarom zetten ze daar dan plakkaten, dat je met de fiets niet door mag? Als ze de eerste keer de andere kant gedaan hebben kon ik toch ook op het fietspad rijden waarom dan nu niet? Ik hoop dat ze vlug die plakkaten wegdoen en dat we normaal naar ons werk kunnen gaan en terug ook.”
Veiligheid
We legden haar vraag voor aan het Vlaams Agentschap Wegen en Verkeer (AWV), bevoegd in deze materie.
Het antwoord: “Fietsers kunnen tijdens de volledige duur van de werken niet langs de werfzone aangezien er onvoldoende ruimte is en het vooral ook onveilig is. Dus de wegomlegging tussen de twee kruispunten in de beide richtingen verloopt via de Fabrieksstraat, Désiré De Bodt-kaai, Oude Kaai, Mallaardstraat en Nederwijk. Dat zal zo zijn tot het einde van de werken.”
Voor alle duidelijkheid: ook tijdens de eerste fase van de renovatie aan de brug golden een gelijkaardig fietsverbod en wegomlegging.
Het einde van de werken is voorzien eind november 2019.
MLI - Ninofmedia