Er roert wat in de Geraardsbergse samenleving

06-11-2019 21:46
 
Het is het minste dat we kunnen zeggen.
En dat is ook zo in Geraardsbergen. Burgers vragen het woord. Kritische blikken, acties en verzet worden aangevoerd. Klimaat en leefmilieu voeren de toon -en dan gaat het niet enkel over het ecologische aspect.
 
Als wakkere burger en full-time activist, nodig ik u graag uit op twee bijzondere conferenties, die binnenkort in onze regio plaatsvinden:
  • de eerste is 'Klimaat, een sociale kwestie', op zaterdag 16 november, in een organisatie van Climaxi vzw en partners. Het is een werkdag rond een sociale strategie voor de klimaatbeweging. Het gaat door in Het Geuzenhuis, Gent (affiche in bijlage)
  • de tweede is de Waerbeke Conferentie, die een week nadien plaatsvindt, op vrijdag 22 november in De Helix (Grimminge), een organisatie van Waerbeke vzw. Deze activiteit is een zoektocht naar wat ons verbindt, ondanks een verschillende kijk op mens en samenleving. Uitgerekend in de Denderstreek is beslist een nieuwe dialoog nodig (aankondiging in bijlage).
Het is een genoegen om beide activiteiten in onze regio te zien plaatsvinden (de eerste van Climaxi gaat door in Gent, maar door onze lokale werking in Zuid-Oost-Vlaanderen zal de impact ervan vast en zeker uitdeinen tot in onze regio).
Beide conferenties zijn aanvullend op elkaar: de eerste is meer activistisch, om mensen bewust te maken; de tweede wil een aanzet zijn naar democratische vernieuwing, nieuwe vormen van overleg.
 
Alle info en inschrijven kan via de resp. websites van Climaxi vzw en Waerbeke vzw: