Drugsbende opgerold door Lokale Recherche Geraardsbergen/Lierde!

06-10-2018 12:39
De Lokale Recherche van politie Geraardsbergen/Lierde is woensdag 3 oktober in de vroege uren binnengevallen op verschillende plaatsen in het stadscentrum van Geraardsbergen. Alles stond in het teken van een grootschalig drugsonderzoek, waarop de rechercheurs reeds maanden werkten. In totaal werden 11 personen opgepakt. 
Maandenlang intensief speurwerk bracht aan het licht dat er een drugsbende actief was in het centrum van Geraardsbergen. "Binnen het gerechtelijk onderzoek werd eerst getracht om de verschillende verdachten en locaties in kaart te brengen, met als doel een zo volledig mogelijk zicht te krijgen op de volledige organisatie" zegt commissaris Benny Turrekens van de Lokale Recherche.
In de vroege ochtend van woensdag 3 oktober werd effectief tot actie overgegaan. Met verschillende eigen teams en ondersteuning van de Federale Politie werden 11 simultane huiszoekingen gecoördineerd. Aan de actie namen ook 3 drugshonden deel waaronder de eigen drugshond van de Lokale Politie Geraardsbergen/Lierde. 
Uiteindelijk werden 11 personen, waaronder 2 minderjarigen, gearresteerd. Voor 10 onder hen gebeurde dit binnen de woning, 1 minderjarige werd op straat gevat. Tijdens de inval raakte 1 inspecteur gewond door de aanval van een agressieve hond. Bij de actie werden zowel cash geld als verdovende middelen in beslag genomen. Bijna alle verdachten hadden meerdere gsm's bij zich en enkelen onder hen waren zelfs in het bezit van alarmpistolen. Al dit bewijsmateriaal werd meegenomen voor verder onderzoek.
Op basis van de onderzoekselementen werden uiteindelijk 6 personen voorgeleid bij de onderzoeksrechter van Oudenaarde. Zij werden allen onder aanhoudingsmandaat geplaatst! 
Ook burgemeester De Padt is tevreden met het harde werk van de Lokale Recherche en de resultaten. "Met deze gecoördineerde actie tonen wij aan dat drugshandel hard wordt aangepakt en geven we de duidelijke boodschap mee dat drugs in onze stad niet kan en niet wordt getolereerd!" 
(Politie G'bergen/Lierde)