Dit is de nieuwe beleidsploeg van Herzele!

06-12-2018 13:42
Burgemeester Johan Van Tittelboom begint op 1 januari 2019 aan zijn vierde ambtstermijn als burgemeester van Herzele. Een dag later, op woensdag 2 januari om 19u30, wordt de nieuwe gemeente- en OCMW-raad geïnstalleerd in DeWattenfabriek (Solleveld 35, 9550 Herzele). Alle raadsleden leggen er hun eed af tijdens een openbare vergadering. Alle inwoners van Herzele zijn dus welkom. De nieuwe ploeg biedt iedereen achteraf een hapje en drankje aan.
In het begin van de installatievergadering wordt de nieuwe gemeente- en OCMWraadsvoorzitter aangesteld. Dat wordt Ann Van Ruyskensvelde (Open Vld).
Sabrina De Lange (CD&V en Partners) neemt het ambt na twee jaar over.
Herzele kiest naast een burgemeester voor vijf schepenen. De vijfde schepen wordt als voorzitter van het Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst toegevoegd aan het College van burgemeester en schepenen en het Vast Bureau.
De namen van de schepenen waren al langer bekend, maar vanaf vandaag kennen we ook hun bevoegdheden. Elke schepen krijgt naast zijn of haar bevoegdheden ook een focusproject voor de komende zes jaar en wordt samen met de burgemeester een contactpunt voor één of meerdere deelgemeenten. Vanaf januari werkt de nieuwe ploeg aan een beleidsverklaring. Er wordt ook werk gemaakt van een begroting.
Zie hier de nieuwe beleidsploeg
(gudc)