Dirk Vanderpoorten aan het hoofd van Syntra Vlaanderen

10-11-2019 09:58
Vanaf 1 november is Dirk Vanderpoorten aangesteld tot waarnemend gedelegeerd bestuurder van het Agentschap voor Ondernemingsvorming Syntra Vlaanderen. Tegen 1 januari 2021 zal hij als voorzitter van het transitiecomité de taken en bevoegdheden van het Agentschap herverdelen over verschillende andere diensten.
Syntra is gekend voor de praktijkgerichte opleidingen. Het bestaat uit 5 opleidingscentra met 22 campussen in Vlaanderen en Brussel.
Het Vlaams Regeerakkoord stelt de opheffing van Syntra Vlaanderen voorop. Tegen 1 januari 2021 zullen de taken en bevoegdheden van Syntra Vlaanderen verdeeld zijn over het Departement Werk en Sociale Economie, de VDAB en het Agentschap Innoveren en Ondernemen.
Dirk Vanderpoorten zal als voorzitter van het transitiecomité de opheffing, de herverdeling van de bevoegdheden, de overdracht van medewerkers en de continuïteit van de dienstverlening in goede banen leiden.
Die opdracht krijgt hij bovenop zijn functie als secretaris-generaal van het Departement Werk en Sociale Economie (WSE).
In Ninove is hij ook voorzitter van de gemeenteraad.
MLI - Ninofmedia