Denderparking Pollare krijgt stilaan vorm

14-03-2019 10:17
Beneden de Schuitstraat en tegen het jaagpad langs de Dender is de aanleg van een landschapsparking in volle uitvoering. Dit is een privé-initiatief van de firma Sack D&A Invest uit Pollare.
De bestaande parking tegen de Dender is daar ooit jaren terug ontstaan en vangt de parkeerdruk op van onder andere de sporthal en de bezoekers aan De Zwarte Flesch. Toch bleef de smalle Schuitstraat zelf niet gespaard van gelegenheidsparkeerders tot ongenoegen van de bewoners. De brandweer zou daar bij een interventie trouwens een moeilijke doorgang hebben.
En dus wil Sack D&A Invest een landschapsparking realiseren beneden de Schuitstraat. Andy Sack: “Dit is een privéproject, gegroeid uit noodzaak aan degelijke en veilige parkeergelegenheden met respect voor de natuur. Ik denk dat de bewoners van de Schuitstraat tevreden zullen zijn met het eindresultaat. De parking zelf is een echte landschapsparking, waarop we streekeigen beplanting aanbrengen.”
In totaal zijn een kleine 45 parkeerplaatsen gepland. “Daarbij inbegrepen drie parkeerplaatsen voor mensen met een beperking. We voorzien ook bewaking en verlichting met sensoren. Op die manier verhogen wij daar de veiligheid. Sack Invest zal de parking uitbaten. Het gebruik ervan zal betalend zijn, maar tegen echt heel schappelijke tarieven. Op die manier hebben de bezoekers van de sporthal en Schoonderhage een degelijke parking tot hun beschikking.”
MLI - Ninofmedia