De assistentiehonden van Canisha openen deuren - letterlijk en figuurlijk

28-10-2019 20:44

Op zaterdag 30 november organiseert Canisha VZW zijn jaarlijkse benefiet.
De hele opbrengst gaat naar de aankoop, opleiding en GRATIS plaatsing van assistentiehonden bij een persoon met een beperking.

Reeds 8 jaar is Canisha VZW actief als erkende en gemachtigde assistentiehondenvereniging. Canisha leidt niet alleen hulphonden op voor mensen met een motorische beperking maar heeft zich ook weten te onderscheiden door zich te specialiseren in hoorhonden voor doven en slechthorenden en autismehonden.

Elk jaar probeert Canisha minstens 5 honden te plaatsen en dat doet het helemaal gratis zodat niemand gediscrimineerd wordt. Deze honden openen niet alleen letterlijk de deur voor een persoon met een beperking maar ook - en misschien vooral - figuurlijk, de deur naar een autonome en zelfredzame deelname aan de maatschappij.

Dat kost bakken vol centen aan Canisha natuurlijk als je weet dat 1 zo een hond gedurende zijn carrière 25.000 euro kost aan de vereniging en daarom organiseert Canisha o.a. elk jaar een jaarfeest op de laatste zaterdag van november, dit jaar dus op 30 november.

De bezoekers worden in de watten gelegd in de Wattenfabriek in Herzele waar ze de voeten onder tafel kunnen schuiven voor een heerlijk feestmaal terwijl ze zich kunnen verwonderen bij de demo's van de assistentiehonden en kennis kunnen maken met de viervoeterhelden, gastgezinnen, trainers en medewerkers van Canisha in een leuke, gezellige setting.

Het hoeft niet gezegd dat hoe meer zielen, hoe meer vreugde en hoe meer mensen Canisha kan helpen. En daar kan jij ons bij helpen natuurlijk! Wil jij als persvertegenwoordiger reclame maken voor ons evenement?

Meer info vind je alvast op onze website: www.canisha.be/jaarfeest of krijg je via onze Canishafoon: 0471 20 22 75 en hieronder zie je alvast onze affiche. 

(gudc)