D’Outemse Bierfeesten sluiten oude drankencentrale Pede

04-09-2019 20:51
D’Outemse Bierfeesten zou voor hun tweede editie op zaterdag 26 oktober 2019, na een uitverkochte eerste editie, nogmaals gebruik maken van de parochiezaal in Bavegem. Aan deze plannen werd de afgelopen weken echter nog wat gesleuteld. Dranken Pede ziet immers in de vzw D’ Outemse Bierfeesten een ideale partner en hét perfecte concept om zich aan te verbinden om hun oude drankencentrale feestelijk te sluiten. Meteen wordt ook het nieuwe gebouw, eveneens in de Doelstraat, in gebruik genomen.
Laatste pintje in de oude textielfabriek
De laatste rechte lijn richting de verhuis van de oude drankencentrale naar het nieuwe pand is reeds enkele weken ingezet. De verhuis en opening is gepland voor midden oktober. Zeker is het intussen wel dat er met veel lawaai afscheid zal genomen worden van de legendarische drankencentrale. Dranken Pede kon deze gebouwen verwerven na de sluiting van de textielfabriek.
Datum en concept van de Bierfeesten blijven ongewijzigd
De organisatie achter D’ Outemse Bierfeesten kiest na een eerste succesvolle editie in Bavegem om te verhuizen naar een grotere locatie. Het concept van de bierfeesten met lange zittafels, de typische inkleding, de in lederhosen uitgedoste bezoekers, de bijhorende schlager en ambiance muziek moest hoe dan ook gevrijwaard blijven. Een gegeven dat voor Dranken Pede geen enkel probleem was, want het was namelijk dat concept dat Mark Pede perfect passen vindt bij het afscheidsfeest van de huidige gebouwen van de drankencentrale.
Dranken Pede zorgt voor gratis toegang
De organisatie wil elk jaar opnieuw investeren in een kwalitatief klank- en lichtspel, feestelijke inkleding enzoverder. Daarom werd in het verleden inkom gevraagd, maar dit is nu uitzonderlijk anders. Dranken Pede wil iedereen nog een keertje naar de oude textielfabriek lokken en heeft besloten om dit volksfeest te sponsoren. Mark en Luc Pede sponsoren daarom de toegang voor alle bezoekers en nodigen alvast iedereen van harte uit op het feest.
Praktische informatie
Afspraak op zaterdag 26 oktober 2019 in de drankencentrale van Dranken Pede in Sint-Lievens-Houtem. De deuren gaan open om 20u en sluiten om 3u. Het programma wordt binnenkort bekend gemaakt op de Facebookpagina van D’Outemse Bierfeesten: https://www.facebook.com/dobvzw
Hou deze pagina dus zeker in de gaten de komende weken.
(gudc)