BSBO De Drempel krijgt eerste wilgentunnel

14-02-2019 10:25
Tijdens Dikketruiendag stond de Basisschool voor buitengewoon onderwijs De Drempel helemaal in het teken van Milieuzorg Op School (MOS). De verwarming ging een graadje lager en er werd vanuit ‘MOS Oost-Vlaanderen’ ook een wilgentunnel geplaatst, een primeur in Geraardsbergen!
Wouter De Tandt, MOS-begeleider voor Oost-Vlaanderen, steunde de ijverige MOS-leerkrachten Mira, Anouchka, Amber, Sofie, Jonas en Hannelore in dit project. De MOS-leerlingen zelf ( één of twee afgevaardigden uit elke klas die maandelijks tijdens de middagspeeltijd samenkomen om nieuwe MOS projecten en initiatieven uit te werken) assisteerden bij de bouwwerkzaamheden die gebeurden onder leiding van Peter Vosters van de firma “de Boomhelden”.
De mossers mochten op die manier dus een dagje brossen. Ze staken enthousiast de handen uit de mouwen. De Boomhelden ontdekten in een aantal handige harry’s van leerlingen ware talenten!
De wilgentunnel zal de leerlingen van De Drempel in de toekomst wat schaduw bezorgen, hij kan dienen als speelruimte, maar ook als buitenklasje.
JG - 9500news)