Borgwalwandeling Gavere Vurste door ATCC

16-10-2019 20:42
Bijna dag op dag 27 jaar geleden, op 15 oktober 1992, nam het Air Traffic Control Centre (ATCC) het peterschap aan van de hoofdlocatie van het Ortho-agogisch Centrum Broeder Ebergiste, beter gekend onder de naam BORGWAL, gelegen te VURSTE.
Deze organisatie biedt een brede waaier aan begeleidingsmogelijkheden voor volwassenen met een verstandelijke beperking. Een centrum dat zich niet zozeer focust op de beperkingen, maar vooral op de mogelijkheden van de bewoners, zonder hun beperkingen uit het oog te verliezen.
In het kader van het peterschap wordt voor de bewoners van dit centrum jaarlijks een lokale wandeltocht georganiseerd. De luchtmachtkazerne wenst hiermee de verbondenheid van de krijgsmacht met de natie te benadrukken en binnen het kader van de diversiteit haar steentje bij te dragen tot de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking.
Aangezien het ATCC, de laatste eenheid van Defensie in OOST-VLAANDEREN, op 2 december ’19 verhuist naar STEENOKKERZEEL, zal deze 27ste editie meteen de laatste zijn die wij voor deze mensen kunnen organiseren. Velen onder hen zien reeds weken uit naar deze activiteit. Ongeveer een honderdtal bewoners, begeleiders en militairen wandelden van VURSTE naar GAVERE om, eens aangekomen in de luchtmacht kazerne, zich te goed te doen aan lekkere pannenkoeken en een warme chocolademelk.  Een onvergetelijke dag en zeker niet alleen voor de bewoners…
Het peterschap werd getekend op 15 oktober en dit is toevallig de verjaardag van de Luchtmacht.
Gisteren was het dus ook de verjaardag van de Luchtmacht.  Het personeel en de middelen van de Luchtmacht staan al 73 jaar in voor uw veiligheid, 24 uur op 24, zeven dagen op zeven. Dit gebeurt boven België maar ook in de rest van de wereld, in steun van onze NAVO-bondgenoten of tijdens buitenlandse missies.
 
Vandaag, 16 oktober, is het de verjaardag van Ives Geeroms.  Ives is een grote fan van de Luchtmacht en heeft in het verleden al dikwijls deelgenomen aan de wandeltocht. Hij is een trouwe vriend die opkijkt naar militairen in uniform. Hij is een aantal jaren geleden aangesteld als Ere-Kolonel van het Vliegwezen en draagt fier dit uniform. Hij wordt 55 jaar oud vandaag. Vandaag heeft hij van de Korpscommandant van het ATCC, Luitenant-kolonel van het Vliegwezen stafbrevethouder Jo Heylens, een medaille ontvangen, een mooie “Belgian Air Force pet” en op Ives zijn uitdrukkelijke vraag een foto van Koning Filip.  Hij is super enthousiast dat hij deze keer weer deelgenomen heeft en vooral omdat dit plaats vond op zijn verjaardag: zoals hij het zelf verwoordde “Dit is het mooiste cadeau van mijn leven.”
Kolonel Heylens wenst Ives nog een gelukkige verjaardag en nog vele happy landings.
Foto’s in bijlage: Ives Geeroms in uniform van kolonel + foto van wandeling aan Borgwal
(JH)