Blokspot in Coronatijden: Kom uit uw kot!

22-05-2020 10:30
Naar jaarlijkse traditie organiseren we opnieuw een blokspot voor onze Houtemse studerende jeugd. De examens komen eraan en heel wat studenten hebben meer dan ooit nood aan een rustige studeerplek.
Ben je op zoek naar een rustige plek om samen met anderen te studeren? Onze jeugddienst zet de deuren van CC De Fabriek open voor alle Houtemse studenten. Studenten van zowel het secundair als het hoger en universitair onderwijs kunnen terecht in de theaterzaal van het cultuurcentrum om samen te studeren in een koele en stille omgeving. We voorzien gratis wifi, alsook gekoeld plat en bruisend water. Breng zelf je drinkfles mee, wegwerpbekers zien we niet graag.
De blokspot loopt van 25 mei tot en met 3 juli, elke weekdag van 9 tot 17 uur.
“Sommige studenten zitten al meer dan 2 maand thuis en hebben een groot deel van die periode geïsoleerd geleefd en gewerkt. Nu de blok begint, staat er nog een zware periode voor de deur, en dan kan het helpen om eens in een andere omgeving te kunnen vertoeven. Ook het gegeven om samen met anderen te studeren in plaats van alleen op je kamer kan motiverend werken. Medewerkers van de dienst jeugd en cultuur houden een oogje in het zeil, maar zijn ook een aanspreekpunt voor hun vragen, noden en welbevinden” aldus schepen voor jeugd Tim De Knyf.

Schepen Sabrina Coppens, bevoegd voor welzijn, voorziet ook bijstand vanuit het sociaal huis aan studenten die daar nood aan hebben: “Studenten kunnen op de blokspot ook een gesprek aanvragen met een sociaal werker, die dan naar het cultuurcentrum komt, en een luisterend oor kan zijn voor jongeren die problemen ondervinden op financieel of psychosociaal vlak. Op deze manier hopen we onze diensten te kunnen aanbieden op een zeer laagdrempelige manier en misschien kleine en grote problemen helpen op te lossen waar onze jongeren mee kampen in deze moeilijke periode.”
Vooraf inschrijven is verplicht en kan bij Kevin De Wael van de jeugddienst: T 053 60 72 58, kevin.dewael@sint-lievens-houtem.be, facebook: www.facebook.com/jeugddienst.SLH
 
(gudc)