Biogeitenboerderij Klavertroef zkt Landgenoten: crowdfunding in Scheldewindeke/Oosterzele

13-02-2019 00:42
Algemene infoavond op woensdag 27 maart 2019 om 19.30 uur op Klavertroef, Keerken 1, 9860 Scheldewindeke
De Landgenoten willen in heel Vlaanderen bioboeren helpen bij het verwerven van een stuk landbouwgrond. Dat is goed nieuws voor onze gezondheid, voor de lokale gemeenschap en voor het milieu. Daarom zijn ze op zoek naar grote en kleine spaarders die samen willen investeren in een stukje vruchtbare grond in Scheldewindeke.
Investeer mee in een stukje vruchtbare grond in Scheldewindeke /Oosterzele
 
Wie: Biologische geitenboerderij van Peter, Joke, Zita & Sibo, familie De Cock – De Rocker
Waar: Keerken 1, Scheldewindeke (Oosterzele)
Wat: 250 biologische melkgeiten
Grootte: 1,07 ha weiland
Verkoop: geitenmelk via coöperatie, hoeveproducten, schoolbezoeken, etc.
In 2015 toverden Peter en Joke een oude hoeve om tot geitenboerderij Klavertroef. Toen een aanpalend weiland te koop kwam, ontbrak het hen – na de recente investeringen - aan middelen om de grond te kopen. Toch hebben ze deze extra ruimte broodnodig voor hun geiten. Dankzij De Landgenoten kunnen de geiten binnenkort toch op dit weiland grazen. Zij kochten de grond, om aan Peter en Joke te verhuren. Wanneer Peter en Joke met pensioen gaan, zoeken De Landgenoten naar een nieuwe gebruiker van de grond. Zo blijft de grond ook over de generaties heen bestemd voor biologische landbouw, wat de hele omgeving ten goede komt. Samen gaan ze op zoek naar 'Landgenoten' die helpen - via aandelen, schenkingen of legaten - deze aankoop mee te financieren.
Je kan steunen met een gift – fiscaal aftrekbaar vanaf 40 euro – of investeren via aandelen t.w.v. 250 euro.
·        Wens je een gift te doen voor Peter en Joke, dan kan je dat online vermelden: https://www.delandgenoten.be/content/schenkingsintenties?boerderij=336
Je kan het bedrag storten op het rekeningnummer van het Fonds Vrienden van De Landgenoten beheerd door de Koning Boudewijnstichting BE10 0000 0000 0404 met gestructureerde mededeling 018/0300/00086. Giften vanaf 40 euro zijn fiscaal aftrekbaar.
·        Wens je 1 of verscheidene aandelen te kopen dan kan dat via deze link: https://www.delandgenoten.be/content/intekenformulier?boerderij=336
Alle info over aandelen en giften voor Klavertoef via www.delandgenoten.be
 
52 procent van de middelen zijn al binnen ... nog 48 procent te gaan
·       Heb je een vraag voor De Landgenoten over aandelen en giften voor Klavertoef?
Neem contact via contact@delandgenoten.be of via 03 286 92 77.
 
·       Meer weten over Klavertroef of de infoavond?
 www.klavertroef.be en info@klavertroef.be
(gudc)