Binnenkort: bibliotheek ‘under construction’

05-09-2019 20:55

Van 1 tot en met 11 oktober 2019 wordt er gewerkt aan het bibliotheeksysteem. Daarom zal het tijdens die periode niet mogelijk zijn om in de Herzeelse bibliotheek in De Wattenfabriek materiaal te ontlenen, te reserveren, te verlengen enzovoort.

“Tegen 2022 moeten alle openbare bibliotheken in Vlaanderen overstappen van het Provinciale Bibliotheeksysteem naar het Eengemaakt Bibliotheeksysteem”, zegt schepen Heidi Knop. “Dat systeem ondersteunt de werking en de dienstverlening. Denk aan de uitleentransacties, de lenersadministratie enzovoort. Het systeem is dus cruciaal. Ook de bibliotheek van Herzele in De Wattenfabriek moet overstappen. De omschakeling gebeurt tussen dinsdag 1 en vrijdag 11 oktober 2019. Tijdens deze periode is er daarom beperkte dienstverlening.”

Wat kan niet?

Van dinsdag 1 tot en met 11 oktober 2019 is het niet mogelijk om

  • materiaal (boeken, dvd's, cd's, e-readers, …) te ontlenen en/of terug te brengen;
  • je als nieuwe bezoeker te registeren;
  • materiaal te reserveren en/of te verlengen, zowel telefonisch als online;
  • de online catalogus te raadplegen, zowel ter plaatse als thuis;
  • 'Mijn Bibliotheek' te raadplegen.

“De materialen waarvan het einde van de uitleentermijn in deze periode valt, zullen automatisch worden verlengd tot ná de sluitingsperiode”, gaat schepen Knop verder. “Op het uitleenticket vinden de mensen deze aangepaste informatie terug.”

Wat kan wel?

“De bibliotheek blijft deze periode wel open voor iedereen die een bezoekje wil brengen om ter plaatse een boek, krant of tijdschrift te lezen en/of de openbare computers te gebruiken. Ook de andere diensten in De Wattenfabriek - Toerisme, Jeugd, Cultuur, Huur en Uitleen - blijven geopend, net als de Academie.”

En daarna… de verwendag!

“Om de trouwe bezoekers te bedanken voor hun geduld, is er op zaterdag 12 oktober de jaarlijkse verwendag in de bibliotheek”, besluit schepen Heidi Knop. “Tussen 09.00 en 15.00 uur is er een brunch, optredens van de leerlingen van de academie, workshops enzovoort. Allemaal gratis”

(gudc)