Bewoners klagen verloederde toestand Burchtstraat aan

13-04-2019 09:40
Enkele bewoners en handelaars van de Burchtstraat klagen de toestand aan waarin hun straat zich bevind.
De bewoners van de Burchtstraat in het centrum zijn ontevreden over het uitzicht van hun straat.
Er is verloedering van het straatbeeld door langdurig leegstaande winkelpanden, door het braakliggende terrein van gewezen wasserij Ideal Shop, het versleten wegdek, de Denderbrug die verroest is en waarvan het wegdek beschadigd is, de omgeving ocmw-parking die er voor een onverzorgde situatie zorgt. Klachten in overvloed dus.
Bijkomend zijn door het uitvoeren van werken aan de nutsleidingen zopas ook alle bloembakken uitgebroken en nadien opgevuld met beton waardoor het laatste stukje groen verdwenen is.
Het is dan ook met lede ogen dat de bewoners en handelaars hun ooit prachtige straat zien aftakelen terwijl dit een straat in volle winkelcentrum is en niet de ene of andere achterbuurt.
Ze vragen dan ook dringend een opwaardering van het straatbeeld door een nieuw wegdek, groenaanplanting, actie tegen leegstand en afschermen van perceel waar woning werd afgebroken met panelen en de restauratie van de Denderbrug.
Werk aan de winkel dus voor Schepen van openbare werken Wouter Vande Winkel om dringend werk te maken van een opwaardering en vernieuwing van deze winkelstraat. Ook het Vlaams gewest zal via 'De Vlaamse Waterweg' die verantwoordelijk is voor de bruggen en waterwegen werk moeten maken van de restauratie van de Denderbrug.
GNE  - Foto Giovanni Neckebroeck