Bewoner houdt vandaal in bedwang en levert hem over aan de politie

08-09-2019 21:18
Een jonge man gooide zondagochtend 08 september een venster in van een woning in de Windmolenstraat. De bewoner, Iwan De Glas, zette meteen de achtervolging in. Hij overmeesterde de vandaal en hield hem in de bedwang tot de komst van de lokale politie. Naar verluidt was de jonge man zo stoned als een garnaal.
Iwan deed ons zondagnamiddag het relaas van een bewogen nacht. “Mijn vrouw en ik waren een half uurtje thuis van een gezellig buurtfeestje. Plots gooide iemand twee stenen tegen de ruit, dubbel glas, die brak. Een derde steen kwam tegen de voordeur terecht. Ik sprong in de wagen en zette direct de achtervolging in. Aanvankelijk vond ik niemand, maar een laatste gok bleek de goede. In de Rietstraat kon ik een jongeman per fiets klemrijden. Hij slaagde er nog in om weg te geraken, maar iets verderop heb ik hem in de Nonnenborrestraat toch te pakken gekregen.”
Iwan hield hem in bedwang tot de Ninoofse politie arriveerde. “Ze waren hier al na 10 minuten. Tot dan was die jongeman zeer weerspannig en worstelde hij om los te geraken. Maar ik had hem goed vast, bleef kalm en zegde hem dat het geen zin had.”
Wat die jonge kerel bezielde is niet duidelijk. “Tja waarom doe je zoiets? Wellicht heeft hij bij ons licht zien branden. Mijn vrouw zat in de zetel en heeft eigenlijk geluk gehad: het glas vloog tot halverwege de living. Ik schat dat die jongen goed 22 jaar moet zijn, maar ik ken hem helemaal niet. De politie vertelde me wel dat hij stijf stond van de drugs.”
De Windmolenstraat is nochtans een zeer rustige buurt. “Maar enkele weken terug zijn hier in de omgeving autobanden met een mes doorstoken. Tot nog toe is daarover niets gekend.”
Het is evenmin duidelijk of het ene incident met het andere te maken heeft.
MLI - Ninofmedia