Besmetting huiduitslag in Buitenschoolse kinderopvang De Speeldoos

08-08-2019 20:43
Een tiental kinderen die opgevangen worden in buitenschoolse kinderopvang De Speeldoos liepen een besmetting met huiduitslag op, zo werd gisteren vastgesteld.
De symptomen zijn rode blaasjes die na een tijdje openbarsten, met daarna korstvorming. In eerste instantie werd gedacht aan impetigo of windpokken, maar de oorzaak van de besmettingsbron is op dit moment nog niet gekend.
Bij kinderen is de kans op doorgeven zeer groot doordat ze via spel en sport meer lijfelijk met elkaar in contact komen. Besmette kinderen mogen dan ook niet meer naar de kinderopvang komen zolang er besmettingsgevaar is en er geen behandeling opgestart is. De Speeldoos sluit sowieso vanaf maandag 12 augustus voor twee weken jaarlijks verlof. Tijdens deze periode ondergaan de lokalen en materialen een grondig onderhoud en ontsmetting. Alle ouders werden hiervan op de hoogte gebracht via een brief.
Merk je huiduitslag bij kinderen op, dan is het aan te raden extra aandacht te schenken aan handhygiëne, en op consultatie te gaan bij de huisarts voor diagnose en verdere behandeling. 
(NC)