Bendevorming in Geraardsbergen: 500 leerlingen lid van De Denderende Bende

13-09-2019 23:53

Een mysterieuze uitnodiging…

… is aangekomen bij de leerlingen van de 5e leerjaren van alle scholen in Geraardsbergen.

 

Ze werden uitgedaagd door Kineke Baba en Goliath, reuzen van Geraardsbergen, om lid te worden van De Denderende Bende. De Denderende Bende zal dit schooljaar proberen om het klimaat gezonder te maken door de CO2-uitstoot in Geraardsbergen te verminderen. Om te bewijzen dat ze waardige bendeleden zijn – een ernstige opdracht – kwamen de leerlingen vandaag naar De Grote Doos in provinciaal domein De Gavers.

 

Tijdens de startdag kregen de leerlingen verschillende proefopdrachten te vervullen: allerhande workshops volgen (boomklimmen, buscraft, spel rond klimaat en natuurbeleving,  wateronderzoek, klimaatfietstocht, koken, …), een theatervoorstelling bijwonen (‘Doe Dan Iets’ door Trimuztache) en samen het klimaatlied zingen. Alle klassen zijn geslaagd en hebben een volgende opdracht ontvangen voor in de klas; ook die wordt gevolgd door een volgende opdracht, enz.: in totaal 6 episodes gedurende dit schooljaar.

 

 

Feiten over de startdag:

  • 29 klassen
  • 496 leerlingen
  • Het educatieve traject ‘De Klimaatbende Geraardsbergen’ is een initiatief van Stad Geraardsbergen en MOS Oost-Vlaanderen met medewerking van Vlaams Kennis- en Vormingscentrum voor Natuur en Milieu de Helix.