Belgisch kampioen wielrennen op 18 juli aan de start in Grote prijs Beeckman-De Caluwé

13-07-2019 20:39
De Grote prijs Beeckman-De Caluwé, op donderdag 18 juli, is dit jaar toe aan editie 77, een wielerwedstrijd voor eliterenners met een lange geschiedenis.
Pascal Carael vertelt : Voor mij als voorzitter is het de 40e editie van deze Grote Prijs. Ik dank dan ook het ganse bestuur van de Koninklijke Wielerclub Denderclub Ninove om deze editie terug tot een goed einde te mogen brengen.
Gezien onze goede reputatie hebben we terug een vrij compleet deelnemersveld voor het Ninoofs publiek kunnen vastleggen.
De ploeg Corendon Circus met Belgisch Kampioen Tim MERLIER zal zeker de publiekstrekker worden.
De tweede van vorig jaar, Michael Van Staeyen, van het Nederlandse Roompot, die ons parcours zo subliem vindt, zal er dit jaar terug bij zijn. Een Australische selectie, dat momenteel op het kermis circuit hier in België grote sier maakt, tekenen eveneens present.
De Ploeg Wanty-Gobert zal aanwezig zijn met zijn streekrenners Jérome Baugnies en Thimothy Dupont.  Ook de Franse ploeg ARKEA, met oa Robert Wagner, heeft zijn aanwezigheid reeds bevestigd, beide teams zijn ook actief in de Tour De France. Julien van Den Branden, die dit jaar reeds een aantal overwinningen op zijn palmares heeft staan, met de ploeg Tarteletto-Isorex zal eveneens aanwezig zijn. Een 25 tal wildcards zijn reeds uitgereikt aan plaatselijke renners die wij de kans willen geven zich even met het grote geweld te kunnen meten.
Ik hoop ook dat we de winnaar van vorig jaar, Tom van Asbroeck, dat deze wedstrijd al tweemaal op zijn palmares heeft staan, nog aan de start  kunnen krijgen. Nog een volledige ploeg dat aan de start zal verschijnen is het Sport Vlaanderen-Baloise Pro Cycling team. Vele anderen zullen het wielerpeloton nog vervoegen, dit is maar een greep uit de massa.
De wedstrijd gaat van start op donderdag 18 juli om 14.00 u in de Onderwijslaan, waar eveneens de aankomstlijn getrokken wordt. Er worden 13 ronden over een totale afstand van 166 km afgewerkt via Ninove-Meerbeke-Denderwindeke- Pollare en terug naar Ninove.
De organisatoren danken de stad Ninove, sponsors en alle medewerkers om van deze organisatie terug  een groot succes te maken.
GNE  - Ninofmedia
Foto Giovanni Neckebroeck