Basisschool Klim-Op is klaar voor het nieuwe schooljaar

31-08-2018 21:07
Het  team van basisschool Klim-Op te Bavegem is helemaal klaar om er een super schooljaar van te maken voor alle leerlingen. Tijdens de vakantie werd door de firma De Moor – De Lathauwer een nieuwe en avontuurllijke speelplaats aangelegd. De speelplaats nodigt uit om te bewegen, om te spelen en te ontspannen. Er werd een spelarena gebouwd, er zijn niveauverschillen, een klimmuur, rustige hoekjes, groene elementen en een buitenklasje. Er zijn vooral veel kansen om te ontdekken, te experimenteren en te ontspannen. Al spelend ontdekken kinderen immers de wereld! 
De aanleg van een nieuwe speelplaats kadert in een groter bouwproject van de basisschool. Zo werd de voorbije twee jaar het kloostergebouw al gedeeltelijk verbouwd en werden drie nieuwe klassen afgewerkt. De komende jaren staan nog meerdere bouwwerken op het programma.
Directeur Jo Dedeurwaerder: ‘Onze basisschool groeit en bloeit. We willen de 220  leerlingen in aangename lokalen lesgeven. De plannen die nu uitgevoerd werden, zitten al meer dan tien jaar in de pijplijn. De speelplaatswerken kregen dit jaar voorrang omdat de wachttijden om dergelijke werken aan te vatten in de toekomst nog zullen oplopen. De komende jaren wordt het hele kloostergebouw vernieuwd.’
De speelplaatswerkgroep van de school leverde de eerste ideeën. Die werden afgetoetst in de leerlingenraad en samen met het architectenteam AIT van Peter Vral uit Oombergen werden plannen getekend. De uitvoering was in handen van de firma De Moor - De Lathauwer, waarvan enkele telgen schoollopen in de Bavegemse dorpsschool.
GROENE SCHOOL
Jo Dedeurwaerder: ‘De aannemer leverde schitterend werk en de timing werd gerespecteerd. Onze eik, die al jaren de speelplaats siert, kon zoals gevraagd behouden blijven. Het resultaat is geen saaie grijze speelplaats, maar een buitenruimte waar kinderen zich kunnen uitleven en waar zintuigen en fantasie geprikkeld worden. In het najaar komt er dank zij ons oudercomité nog een mooi speelparcours en worden nog  groene accenten toegevoegd.  Een groot deel van het werk zit onder de grond: er werd gezorgd voor 25000 liter regenwaterrecuperatie  en er werd een infiltratiebekken aangelegd om overstromingen in de toekomst te vermijden. Daarvoor willen we de firma De Moerloose van harte danken.  In een eerdere fase werden 40 zonnepanelen geplaatst die voor de stroomvoorziening van de hele school zorgen’
MOEF JE MEE
De nieuwe speelplaats is meteen de aanleiding voor het jaarthema in Klim-Op, dat draait rond spelen en bewegen.
Jo Dedeurwaerder: ‘Kinderen bewegen te weinig, is een klacht die we veel horen. Daar willen we iets aan doen. Zo staat er voor elke klas wekelijks een ‘jogging’ op het programma, zorgt de speelplaatswerkgroep voor uitdagende spelvormen en werd er een heuse klimmuur geplaatst. We willen werken aan de Motoriek van onze leerlingen, zorgen voor de nodige Ontspanning want dat geeft extra Energie zodat iedereen zich Fit voelt. Onze vraag aan de leerlingen is dan ook: Moef je mee?’
Foto : De ploeg die instond voor de realisatie van de speelplaats in Klim-Op 
(gudc)