Autovrije zondag op 22 september 2019

12-08-2019 10:44

Op zondag 22 september bannen we de auto’s even uit ons centrum en zijn de straten helemaal van de wandelaars, fietsers, sporters, buurtbewoners en spelende kinderen. Het centrum wordt volledig autovrij gemaakt van 12 tot 18 uur. Er geldt een parkeerverbod vanaf 10 uur.

Met de buren picknicken op straat. Een voetbalwedstrijdje met de buurjongens en -meisjes. Een rustige wandeling in het centrum. Touwtje springen, hinkelen, rolschaatsen, skaten … Op autovrije zondag krijg je er alle ruimte voor! Zelf organiseert onze stad natuurlijk ook een aantal activiteiten, zoals derainbow run en een wereldrecordpoging grootste vingerverfschilderij

Kom je op autovrije zondag naar ons centrum? Kom dan zelf ook autovrij!

Praktisch

De parkings in de autovrije zone (ingekleurde zone op het plan) mogen niet worden gebruikt tussen 10 en 18 uur. Parkeren kan op de parkings net buiten het centrum: De Muze (Beislovenstraat), OCMW (Deinsbekestraat), Ledebergstraat, Lyceumstraat, Heilig Hartplein, Bevegemse Vijvers en Désiré Van Den Bosschestraat. Woon je in het centrum, dan vragen we je om je wagen in de garage te zetten of op één van deze parkings te plaatsen op zaterdagavond of ten laatste op zondag vóór 10 uur.
 
 
De bussen verhuizen die dag naar de achterkant van het station. Het ziekenhuis is bereikbaar via de Broeder Mareslaan en via de Godveerdegemstraat. 
(Stad Zottegem)