Aperitief concert met Ulisses Rocha, op 18/02/18, ook op Eclips TV

11-02-2018 10:48
Het Hospitaal ND à la Rose heeft het genoegen om u op zondag 18 februari, om 11u, uit te nodigen voor een aperitief concert  met Ulisses Rocha, virtuoze gitarist en componist.
Ulisses Rocha wordt beschouwd als één van de fijnste gitarist/componisten van Brazilië in meer dan 20 jaar. Samen met André Geraissati, Guinga, Paulo Belinnati en Marco Pereira behoort hij tot de top 5 van Brazilië.
Geboren in Rio de Janeiro op 23 november 1960, begon hij zijn studie van de klassieke gitaar in 1970. Op de muziekschool ontmoette hij Andre Geraisatti, een gitaarleraar, die hem uitnodigde toe te treden tot de groep d’Alma, een gitaartrio.
Hij werd tweemaal genomineerd voor de prestigieuze Sharp Brazil Awards in de categorie-en van beste solist en de beste instrumentale muziek.
Als solist nam deel aan internationale festivals in de Verenigde Staten, Canada, Duitsland, Zwitserland, Polen, Rusland, Cuba, Syrië en Koeweit.
Sinds 1990 is Ulisses Rocha hoogleraar aan de Faculteit Muziek van Unicamp , één van de belangrijkste universiteiten van Brazilië.
Het repertoire van Ulisses Rocha wordt een combinatie van….
Braziliaanse classics (eigen werk en van andere Braziliaanse componisten als Edu Lobo, Egberto Gismonti,…)
pop (Isley Brothers, Stevie Wonder,…)
rock (Pink Floyd, Led zeppelin,…)
tango (Astor Piazolla,….)
Ticketten :
9 euro/pers.
Minder dan 18 jaar, 6 euro/pers.
Gratis voor de Vrienden van het museum
Dit optreden zal ook te zien zijn op Eclips TV
 
(gudc)