39ste Fotosalon tijdens kermisweekend te Appelterre

13-09-2019 23:48

Fotografencollectief Appelterre vzw is toe aan de negenendertigste editie van hun jaarlijks fotosalon en dit tijdens het kermisweekend van zaterdag 05 oktober t.e.m. maandag 07 oktober e.k.

Na de thematentoonstelling verleden jaar, schakelt het collectief opnieuw over op het vertrouwde recept, vernieuwende en kwaliteitsvolle fotografie van de eigen leden.

Elf leden stellen hun werk tentoon: Hedwig D’Haeseleer, Eric Beyts, Lieven Vossen, Michel Masfrancx, Guy Minnaert, Trees Coppens, Luc Cromphout, Mieke D’hondt, Johan Jonckheer, Luc Meganck, en Fredric Tobias.

Als fotograaf is het telkens een creatieve opdracht om jaarlijks een aantal foto’s te brengen die getuigen van inzicht, het streven naar kwaliteit en vernieuwing en ook inhoudelijk nog iets te vertellen hebben.

Wanneer dit kan gerealiseerd worden onder vrienden, waar ervaringen en kennis worden uitgewisseld in een gemoedelijke sfeer en dit zonder al te veel concurrentie, maar met een gevoel van wederzijdse waardering en respect voor elkaars werk en kunnen, dan zijn we als vereniging niet alleen goed bezig met fotografie maar hebben we bovendien ook nog een sociaal maatschappelijke doelstelling gerealiseerd’, aldus voorzitter Hedwig D’Haeseleer.

Tijdens het komende kermisweekend kan men het resultaat gaan bewonderen.

Het salon wordt officieel geopend op vrijdag 5 oktober, om 20 uur door Henri Evenepoel, Schepen van Cultuur van de stad Ninove, na verwelkoming door voorzitter Hedwig D’Haeseleer en een inleiding door Freddy Van Vlaenderen.

De tentoonstelling blijft verder geopend op:

- zaterdag 05 oktober van 15 tot 21 uur

- zondag 06 oktober van 10 tot 12 uur en van 15 tot 21 uur

- en maandag 07 oktober van 14 tot 20 uur.

De maandag staat al enkele jaren in het teken van de samenwerking met het onderwijs. In de namiddag brengen de leerlingen van het 4de, 5de en 6de leerjaar van gemeenteschool ‘De oogappel’, traditiegetrouw een bezoek aan de tentoonstelling.

’s Avonds krijgen de fotografieafdelingen van het volwassenonderwijs de kans om in te schrijven voor een geleid bezoek. Uiteraard blijven ook op maandag andere bezoekers welkom.

 

Tentoonstellingsadres:

Zaal Pax, Appelterredorp 13 te 9400 NINOVE (Appelterre-Eichem).

De toegang tot de tentoonstelling is gratis.

Info: https://fotografencollectief-appelterre.be