36ste Mattentaartentocht op Paaszondag

16-04-2019 10:08
Wandelclub Padstappers organiseert de traditionele Mattentaartentocht zondag 21 april. De parcoursbouwers hebben andermaal een aantal kwaliteitsvolle routes uitgestippeld over verschillende afstanden.
De gebouwen van het Koninklijk Atheneum zijn voor die gelegenheid omgetoverd in een heuse evenementenhal met bijhorend ruim buitenterras en voldoende parkeergelegenheid in de naaste omgeving. De medewerkers op de parkings, aan het onthaal, in de zalen, in de keuken, op de rustposten en langs de omlopen zetten hun beste beentje voor om de faam van de Mattentaartentocht terug waar te maken.
Een schminkstand, springkastelen en gratis zoektochten op de 6, 8, 10 en 12 km met leuke beloningen, moeten ervoor zorgen dat de onvermoeibare kleintjes rustig blijven, terwijl de ouders genieten van hun tocht of kunnen napraten bij een natje en een droogje.
De verschillende omlopen zijn opgebouwd rond een aantal hoogtepunten. Naargelang de afstand, bereiken de wandelaars na korte of lange omzwervingen door de velden en landerijen ten zuidoosten van Geraardsbergen de Markt van Geraardsbergen. Zij hebben dan kennis gemaakt met al het landelijk moois van Overboelare, Moerbeke, Galmaarden, Embeke, Akrenbos en Viane, dwaalden langs de Dender, trokken door bossen (Boelarebos, Bourengbos, Arduinbos, Akrenbos…), overschreden grenzen (drie-provinciënpunt), doorploegden een natuurgebied (Rietbeemd) en bedwongen menige heuvel (Overberg, Buizemont, Oudenberg, Muur en Kapelmuur).
Op de Markt krijgen ze in de Permanensje (het toeristisch infocentrum) gratis koffie met een halve mattentaart. Hier klopt ook het hart van de Dag van de Mattentaart, een organisatie van de stad zelf.
Daarna gaat het via de priorij van Hunnegem terug naar het Koninklijk Atheneum.
Deze tocht telt mee voor de Priortrofee 2019 en is ook een WalkOn-tocht, dit jaar in samenwerking met Mooimakers.
Praktisch
Datum en tijdstip: zondag 21 april 2019, start tussen 7uur en 15 uur (aankomst voor 18 uur).
Plaats: Koninklijk Atheneum, Papiermolenstraat 103 Geraardsbergen.
Deelname: € 2,00 (€ 0,50 korting leden erkende wandelfederatie) – € 0,10 ten voordele van een goed doel.
Gratis: halve mattentaart + koffie, kinderzoektocht met leuke prijzen.
Afstanden: 6 – 8 – 10 – 12 – 14 – 16 – 18 – 22 – 26 – 32 – 42 km.
ADU - Ninofmedia