€ 18 miljoen voor 36 scholen in Oost-Vlaanderen

20-12-2019 10:21
Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts investeert € 18.6 miljoen in 36 scholenbouwprojecten in Oost-Vlaanderen. “Vlaanderen investeert deze regeerperiode een half miljard in schoolinfrastructuur”, zegt Weyts. “Die investeringsgolf zal ook in Oost-Vlaanderen voelbaar zijn”.
Scholen uit het gemeentelijk, stedelijk en provinciaal en vrij onderwijs kunnen financiële steun krijgen van de Vlaamse Overheid om schoolgebouwen te bouwen of te renoveren. Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts trekt deze regeerperiode in totaal een half miljard euro uit voor schoolinfrastructuur. De focus ligt in de eerste plaats op het secundair onderwijs, waar de noden het hoogst zullen zijn. Maar natuurlijk blijft er ook oog voor de andere noden.
Weyts heeft zo in de maanden november en december via het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs (AGION) € 18.6 miljoen geïnvesteerd in 36 scholenbouwprojecten in Oost-Vlaanderen.
16 Oost-Vlaamse scholen krijgen een bedrag van meer dan €100.000. Zo gaat er bijvoorbeeld €4.4 miljoen naar een nieuwbouw, omgevings-, afbraak-, en verbouwingswerken van Gemeentelijke Basisschool De Toren Melsele in Melsele. Het Vrij Instituut voor Secundair Onderwijs in Gent realiseert met € 4.2 miljoen een nieuwbouw. In Gentbrugge verwezenlijkt de Stedelijke Basisschool Henri D’Haese met €2 miljoen een nieuwbouw, inclusief verbouwings- en omgevingswerken.
“Vlak voor Kerst nog goed nieuws voor de leerlingen en leerkrachten van alle betrokken scholen: zij krijgen nu betere schoolgebouwen”, zegt minister Weyts. “Wie inzet op de kwaliteit van ons onderwijs, moet ook inzetten op de infrastructuur van ons onderwijs”. 
Zi hieronder de lijst van scholen :
 D_OostVL_20191219.pdf (96180)
(Kabinet Weyts)